Noile reglementări pentru cei care vin în Germania din străinătate urmează să intre în vigoare în acest weekend. Oricine călătorește din zone cu mutații virale, chiar daca a fost vaccinat, trebuie să treacă și printr-un test Covid. Regulamentul a fost adoptat de cabinetul federal vineri și se va aplica începând de duminică, 1 august, prezumtiv până la sfârșitul anului.
Decizia a fost luată joi după-amiază, în consens, în cadrul unei ședințe a secretarilor de stat din ministerele implicate și adoptată vineri de către cabinetul federal.
Potrivit acestui acord, nu numai călătorii veniți pe calea aerului, ci și persoanele care vin în Germania cu mașina, trenul sau pe apă vor trebui să facă un test la intrarea în țară, relatează Handelsblatt.de. Acest test obligatoriu este deja în vigoare pentru cei care sosesc cu avionul.
Conform consultărilor recente, copiii ar trebui să fie supuși testării obligatorii doar de la vârsta de doisprezece ani, și nu, după cum s-a discutat anterior, de la șase ani.
Conform propunerilor pentru zonele cu risc ridicat, persoanele care nu au fost vaccinate și care nu au trecut prin boală trebuie să fie carantinate timp de zece zile, imediat după intrare sau întoarcerea în țară. Carantina se poate încheia cel mai devreme în a cincea zi, în urma unui test cu rezultat negativ.
Zonele de risc
Potrivit proiectului, sunt planificate modificări și în clasificarea regiunilor internaționale cu risc mai mare. Pe viitor vor exista doar două categorii, în loc de trei: zone cu risc ridicat și zone cu variante de virus. Regiunile cu un număr deosebit de mare de cazuri ar trebui considerate zone cu risc ridicat. Un indiciu al acestui fapt ar fi o incidență la șapte zile de „semnificativ mai mult de 100”, dar ar trebui luați în considerare și alți factori, cum ar fi rate scăzute de testare sau multe cazuri de spitalizare. Totodată, este eliminat nivelul unei zone de risc „simplu”, cu peste 50 de infecții noi raportate la 100.000 de locuitori, în șapte zile. Până în prezent a existat și un nivel intermediar al „zonelor cu incidență ridicată”, cu o incidență la șapte zile mai mare de 200.